«Мистецтво виживання»
   Під такою назвою проходить виставка у Державному природознавчому музеї міста Львова, яку відвідали ми з п’ятикласниками.
   Чому очі кішки світяться в темряві? Чому риба не тоне? Чому птахи співають, а вовки виють? Чому існують організми, які живуть лише один день? Як тварини рухаються у воді? Як дихають під водою? Відповіді на ці та багато інших запитань довідались діти на виставці, присвяченій пристосуванню рослин і тварин до різних умов середовища. Діти побачили, що кожна тварина, пристосувавшись до життя в певному середовищі, створила свій унікальний дім, а також добре зрозуміли, що усі особливості тварин і їхньої поведінки зовсім не випадкові, а мають дуже важливе значення для життя у природі. Завдяки спеціальним пристосуванням, що формувалися впродовж тривалого часу, тварини розвинули дивовижне мистецтво виживання. Ідеї природи виявляються настільки досконалими, що впродовж віків людина намагалася розгадати таємниці прис
тосування тварин до навколишнього середовища і використовувала досвід природи для повсякденного життя.
  Цікаві відомості почерпнули про засновника музею – графа Володимира Дідушицького. А також довідалися про унікальну пам’ятку XIX століття – музейний ліфт, що є одним із найдавніших механічних ліфтів Європи.
  Усі діти переконалися, що світ природи надзвичайно цікавий і водночас складний. А найважливіше – зрозуміли, що природа – постійне джерело натхнення та відкриттів і дуже складною та важливою є роль, яку відіграє у цьому світі людина. Бажання ж пізнавати і досліджувати світ природи стало ще сильнішим.
  Р. S. Дорослі ж повинні прагнути більшого: не лише володіти мистецтвом виживання, а мистецтвом жити красиво!!! Усі





Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

«Небесна сотня-то в серцях вогонь, він гаряче палав за Україну»